Intensywnie czekoladowe i dość kruche, zdecydowanie nie nadają się, żeby je jeść w biegu... ale idealne do delektowania się przy kawie :-)
Muffiny mocno czekoladowe
Czas przygotowania: 10-15 minut
Czas pieczenia: 25 minut
250g mąki
60g kakao
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
200ml mleka
125g miękkiego masła
200g cukru
2 jajka
100g posiekanej czekolady
1. Masło ucieramy z cukrem, dodajemy jajka. Pozostałe sypkie składniki mieszamy, a nastepnie dodajemy do puszystej masy na przemian z mlekiem. Na koniec należy wmieszać kawałki czekolady.
2. Napełniamy foremki muffinkowe i pieczemy 20-25 minut w 180 stopniach (termoobieg). Gotowe studzimy na kratce.
To kolejny przepis pochodzący ze Złotej Księgi Czekolady.
5 komentarze:
mocno czekoladowe... pycha!
ale wygladaja przepysznie:)
wyglądają smakowicie :)
Muffiny czekoladowe - dobre na każdy czas. Szczególnie na teraz, i na zimowowiosennonijaką aurę :-)
pyszne, jeden z pierwszych przepisów który spełnia moje oczekiwania!
\
Prześlij komentarz