Figi bardziej deserowo - z orzechami i miodem, ale dla złamania słodyczy także z gorgonzolą.
Figi zapiekane z miodem i gorgonzolą
Czas przygotowania: 5 minut
Czas pieczenia: 10 minut
Czas pieczenia: 10 minut
Składniki:
2 figi
garść orzechów włoskich
ok. 50g gorgonzoli
2 łyżki miodu
2 figi
garść orzechów włoskich
ok. 50g gorgonzoli
2 łyżki miodu
1. Rozgrzewamy piec do 190 stopni (grzanie od góry, termoobieg). Figi kroimy na ćwiartki i układamy w pojedynczych naczyniach do zapiekania.
2. Posypujemy pokruszonym serem i orzechami, polewamy miodem.
3. Zapiekamy ok. 10 minut i podajemy jeszcze ciepłe. Pachną tak obłędnie, że warto ostrzec gości o temperaturze dania...
2. Posypujemy pokruszonym serem i orzechami, polewamy miodem.
3. Zapiekamy ok. 10 minut i podajemy jeszcze ciepłe. Pachną tak obłędnie, że warto ostrzec gości o temperaturze dania...
2 komentarze:
wykwintne i pyszne...
boskie smaki...
rewelacja!
Prześlij komentarz