Ten pomysł ma kilka źródeł: po pierwsze -23 za oknem przed kilkoma dniami. Po drugie - zupa z pieczonych warzyw z Kuchni Agaty. Po trzecie - krem z marchewki z mojej ulubionej Kwestii Smaku.
Imbirowy krem z marchewki
Czas przygotowania: 45 minut
Składniki:
4 duże marchewki
1 pietruszka
łyżeczka świeżo startego imbiru
0.5l wywaru warzywnego lub drobiowego
szczypta chilli
sól, pieprz
pół szklanki śmietany
2. Po wyjęciu i lekkim ostudzeniu obieramy i miksujemy z wywarem i imbirem.
3. Gotujemy kilka chwil, doprawiamy chilli i solą. Rozprowadzamy 1-2 łyżki śmietany. Resztą dekorujemy krem w naczyniach.
2 komentarze:
very good blog, congratulations
regard from Reus Catalonia
thank you
o tak, taki krem z marchewki to pyszna sprawa :)
Prześlij komentarz