Powiało wiosną... Na krótko wprawdzie, ale od razu zachciało mi się szparagów. Na szczęście są mrożonki :-)
Tak więc prosto, szybko, na romantyczną kolację albo szybki lunch.
Zapiekane szparagi
Czas przygotowania: 10 minut
Czas pieczenia: 12 minut
Czas pieczenia: 12 minut
mrożone białe szparagi (po 8-10 na porcję)
kilka plasterków szynki (ok. 2 dużych na porcję)
kozi ser
masło
2. Szynkę kroimy w paski, serek kruszymy. Częściowo rozmrożone szparagi owijamy szynką, układamy w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem i posypujemy serkiem.
3. Zapiekamy w 200 stopniach (termoobieg i grzanie od góry) przez 12 minut. Szparagi po wyjęciu z pieca są jędrne i soczyste.
1 komentarze:
No nareszcie jest nowy wpis :). Wracam z uczelni i mam co oglądać :)
Prześlij komentarz