this site the web
"Wszystko stygnie: zupka z muszek na wieczornej rosie,
Sześć komarów nadziewanych w konwaliowym sosie,
Motyl z rożna, przyprawiony gęstym cieniem z lasku,
A na deser - tort z wietrzyka w księżycowym blasku."
Julian Tuwim

Ciastko mango+ananas


Szybki egzotyczny deser: pyszne, słodkie owoce, odrobina karmelu i ciasta francuskiego. Świetne, mimo że bez czekolady ;-)

Ciastka ananas+mango

ananas
mango
garść rodzynek
ciasto francuskie
gotowy sos karmelowy 

1. Owoce kroimy w kawałki wielkości kęsa, mieszamy z rodzynkami. Ciasto rozmrażamy i wycinamy krążki o srednicy ok. 12cm.
2. Na dno kokilek wlewamy po ok. łyżce sosu, wsypujemy owoce, przykrywamy ciastem i pieczemy 10 minut w 190 stopniach.
3. Po wyjęciu z pieca odcinamy brzeg od naczynia, przykrywamy talerzem i przekładamy odwracając miseczkę szybkim ruchem. 

Uwaga, żeby się nie poparzyć!!



1 komentarze:

Paula pisze...

z mango musi smakować wybornie!

Prześlij komentarz

Related Posts with Thumbnails