this site the web
"Wszystko stygnie: zupka z muszek na wieczornej rosie,
Sześć komarów nadziewanych w konwaliowym sosie,
Motyl z rożna, przyprawiony gęstym cieniem z lasku,
A na deser - tort z wietrzyka w księżycowym blasku."
Julian Tuwim

Ciabatta z karczochem, włoskim salami i serem carre


Z serii bardziej wykwintych śniadań - chłodne dodatki na gorącej ciabatcie zapieczonej z serem. 



Ciabatta z karczochem, włoskim salami i serem carre


Czas przygotowania: 15 minut
Składniki:
2 małe ciabatty
3-4 karczochy z oliwy
po 2-3 plasterki salami na kanapkę
pomidor pokrojony na plastry
ser typu carre lub roucoulons
pietruszka zielona


1. Rozgrzewamy piec do 190 stopni. Na połówkach ciabatty układamy ser i zapiekamy 10 minut.
2. Po wyjęciu z piekarniku układamy pokrojone karczochy, plastry pomidora i salami, posypujemy pietruszką.

3 komentarze:

Paula pisze...

pysznie! zjadłabym taką na kolację natychmiast :)

lo pisze...

pyszne śniadanie, a za karczochy dam się pokroić.

aga pisze...

wyglada smakowicie:) zjadlabym natychmiast tak mnie kusi:)

Prześlij komentarz

Related Posts with Thumbnails