Maliny, aromat kawy, chłodny krem serowo-śmietankowy i twix. Dla mnie bomba :-)
Puszysty krem mascarpone z malinami
4 porcje
Czas przygotowania: 10 minut
Czas chłodzenia: dowolny, można zjeść od razu, można trzymać w lodówce 2-3 dni
Składniki:
maliny (u mnie po 10 na porcję)
250g mascarpone
150ml śmietanki 30%
2 łyżki cukru
30g pokruszonych bezów kawowych*
baton Twix
1. Mascarpone ubijamy z cukrem na gładki krem, dodajemy śmietankę i ubijamy kolejne 2-3 minuty. Dodajemy pokruszone bezy, mieszamy.
2. Do pucharków wkładamy połowę owoców i krem mascarpone. Na wierzchu układamy pozostałe maliny, i wkładamy po połowie twixa. Można też deser posypać pokrojonym batonem.
3. Podajemy lub chłodzimy, w zależności od potrzeb i silnej woli........
*można wykorzystać gotowe kupione bezy lub upiec przez 30 minut w 120 stopniach masę z dwóch ubitych białek z 1/3 szklanki cukru i dwoma łyżkami mielonej kawy
2 komentarze:
ale pychota:) taki deser to jest dopiero uczta:) chetnie bym sie poczestowala:)
No maliny z czekoladą !!! Poezja prostoty.
Prześlij komentarz